lördag 28 mars 2009

Behandla håravfall - Propecia hos IT Apoteket

Propecia är det första godkända läkemedlet mot manligt håravfall som man tar i tablettform. Andra medikamenter är man tvungen att gnida in i hårbottnen och bland dessa är den mest kända Rogaine.

Det har gjorts en hel del studier på Propecia, både vad det gäller effekten och vad det gäller eventuella biverkningar. Kort kan man sammanfatta resultaten såhär:

Propecia är effektivt mot manligt håravfall på hjässan. Någon effekt mot fördjupade vikar vid tinningarna eller mot att hårfäste kryper uppåt har man inte kunnat visa. Men mitt på huvet såg man en ökning av antalet hårstrån med cirka 10 procent. Samtidigt såg man en minskning på cirka 5 procent av antalet hårstrån i referensgruppens som behandlats med låssaspiller.

Grunden till Propecia var en medicin mot prostataförstoring som hette Proscar. Den hade biverkningen att de behandlade blev håriga. Man minskade då dosen och gjorde om produkten till ett medel mot håravfall.

Nu finns inte ökad behåring på andra delar av kroppen med i den korta listan över biverkningar.
Däremot har en liten del (2 procent) upplevt sexuella problem som minskad lust och erektionsproblem. Detta har dock försvunnit när de slutade med behandlingen.


2 kommentarer:

  1. Propecia är det absolut bästa läkemedlet mot ärftligt håravfall. Man hoppas att studier med Avolve / Avodart leder till att ni även får möjligheten att saluför det preparatet mot håravfall.

    SvaraRadera
  2. Hej! Jag beställer droger på http://medicineronline.net ibland. Glad att hjälpa till.

    SvaraRadera