söndag 24 maj 2009

Hva er Reductil? - IT Apoteket


Reductil er et vektreduserende medikament mot helseskadelig overvekt. Virkemekanismen er redusert appetitt, samtidig som forbrenningen under vekttapet opprettholdes på et høyere nivå. IT Apoteket

Starthjelp
Reductil er et medikament mot helseskadelig overvekt, og finnes som kapsler i to styrker; 10 mg og 15 mg. Doseringen bør starte med 1 kapsel på 10 mg daglig, men kan økes til 1 kapsel på 15 mg daglig hvis effekten ikke er god nok på 10 mg. Behandlingen bør gis av lege med særlig erfaring i behandling av overvekt og skal være en tilleggsbehandling i et vektbehandlingsopplegg sammen med kostveiledning og mosjonsplanlegging.

Hvordan virker Reductil?
Virkestoffet i Reductil heter sibutramin. Reductil virker ved å redusere appetitten. Det fører til at du fortere føler deg mett, og ikke blir så snart sulten. Spiseatferden endres, og man spiser mindre og sjeldnere, samtidig som forbrenningen under vekktapet opprettholdes på et høyere nivå. Dette fører til vekttap.

Hvor mye kan jeg regne med å gå ned?
Som for alle medisiner kan man ikke garantere at Reductil virker på alle pasienter. I studier der en gruppe pasienter har fått Reductil, og en gruppe har fått placebo (ikke virksom medisin), var vekttapet ca 4,5 kg større i gruppen som fikk Reductil, enn hos dem som fikk placebo. Ca 60% av de pasientene som får Reductil vil gå ned i vekt.

Hvor fort virker det?
De fleste går ned minst 2 kilo første måned. Dersom du går ned mindre enn dette, bør du ta det opp med legen som har foreskrevet medisinen for å vurdere om du bør øke dosen. Vekttap i forbindelse med Reductil skjer nesten alltid i løpet av de første 6 månedene.

Hvor lenge skal man bruke Reductil?
Denne avgjørelsen skjer i samråd med legen din. Anbefalingen er å høyst bruke medisinen i 1 år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar