söndag 24 maj 2009

Kjønnssykdommer - IT Apoteket


Seksuelt overførbare sykdommer (SOS) er et samlenavn på alle sykdommer og plager som kan overføres ved seksuell kontakt. Noen av de seksuelt overførbare sykdommene gir ikke symptomer hos alle og kan være vanskelig å oppdage. Da kan du være smittet, og smitte andre, uten å være klar over det selv.

SOS er viktig å oppdage fordi de kan føre til ufrivillig barnløshet (f eks klamydia og kondylom) eller til potensielt alvorlige sykdommer som hepatitt B og aids. Sikrere sex er blitt et begrep. Det dreier seg om hvordan du kan ha sex med minst mulig risiko for at du selv og andre skal bli smittet med seksuelt overførbare sykdommer (SOS).

Generelt om sykdomstegn ved SOS
Noen seksuelt overførbare sykdommer gir ikke alltid plager. Over halvparten av menn og 2/3 av kvinner som er smittet med klamydia, får ikke symptomer i det hele tatt. Hiv-infeksjoner gir ofte ingen symptomer i mange år. Hepatitt B gir ikke symptomer fra kjønnsorganene, men kan føre til sykdom andre steder i kroppen.


Hvis du har mistanke om at du kan være smittet med en seksuelt overførbar sykdom, må du gå til IT Apoteket og bestille Vibramycin eller Wartec . Før sykdommen er behandlet, må du passe på at du ikke smitter andre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar