söndag 8 februari 2009

Handla läkemedel online - IT Apoteket


-Det e synd att Sverige inte låter vuxna bestämma själva. Systembolaget säljer sprit till alkholister även om dem ser dem har alkohol problem. Men man får inte handla smärtstillande utan o övertyga en Dr.Dengroth att man verkligen behöver sin medicin. Själv brukar jag handla värktabletter av missbrukare. 20 Kr per tablett dem kostar 1.50 på apoteket men dem flesta läkare tycker jag skall äta alvedon :) Man äter väl inte smärtstillande.

-I sverige har läkarna så mycket föreskrivnings restriktioner att man kan spy. Själv har jag haft konstant huvudvärk i 15 år o genomgått massor av undersökningar o inget har visat på orsaken. Därför anser läkare att jag inte behöver smärt stillande. Klassiska kommentaren e att jag har huvudvärk pga att jag äter smärtstillande. Så enligt många läkare behöver man inte medicin för att den kan missbrukas eller vara poppis bland missbrukare. Så själv e jag trött på läkare o deras åsikter.

-Precis, övertyga läkare om att man behöver medicin är ganska tröttsamt. Dom slår upp regelboken och håller en hel föreläsning. Sist skickade dom mig till apoteket o sa köp alvedon, mot ryggskott. Jag handlar via nätet, dyrt men bekvämt och inga frågor ställda.

-Man skulle som i så många andra länder kunna få köpa i princip allt via internet! Speciellt smärtstillande. De som är i behov av detta orkar inte alltid att hålla på att "övertyga" läkarna om sitt behov av smärtlindring för att få ett drägligt liv! Det är bara de friska som orkar med det! Läkarna tror ju att medicinen ska tas ur deras egen ficka tydligen? Låt oss därför få köpa vad vi vill via internet och även betala en extrakostnad om det är nödvändigt? Men som sagt smärtstillande i första hand

-Annars måste man till specialist som kan och får förskriva dessa läkemedel. Bara tanken på att försöka ta mig fram i den kommunala vården gör mig sömnlös.

-Jag har köpt läkemedel över internet flera gånger och det har alltid fungerat jättebra. Enklare, smidigare och oftast billigare än att gå via läkare+apotek - trots att det jag köper från internet inte är subventionerat av skattepengar.

-har handlat från och till på internet..lyckopiller som dom kallas,har ej varit problem alls..men dom är också 150 kr billigare änn att gå till apoteket..varför ska det vara så dyrt på apoteket...och det gäller allt i sortimentet..tror att apoteksbolaget måste sänka priset för att det ska bli lönsamnt för deras del---
annars kommer det bli ännu mera internet sidor som säljer...

-Min upplevelse är att dem flesta mer en gärna skippar doktorn o handlar på nätet. Felet är att det är för få seriösa så man blir lätt lurad :) Hade det funnits seriösa siter där man vet att man får det man betalar för hade näthandeln skjutit i höjden :) Att söka läkare o gå o vänta på tid vid ryggskott för o få ett recept. Som blir svindyrt med läkar besök o allt. Billigare o handla online o ha hemma :) Jag känner ingen som inte skulle handla om man inte riskerade o bli lurad :)

1 kommentar: